Ik haat PostNL

Door fotografie999 op woensdag 20 maart 2013 07:56 - Reacties (56)
Categorie: -, Views: 41.857

Je snapt vast wel dat er met zo’n titel weinigs goeds over PostNL wordt geschreven in het stuk hieronder. Alles is gebaseerd op mijn ervaringen.

De aanleiding van dit stuk:
Ik heb alles in één van Ziggo besteld en dat zou gister geleverd worden. Diezelfde dag moest het geinstaleerd worden. Dus ik heb de dag vrij genomen en ben thuis gebleven. Op de track en trace site stond dat het pakket geleverd werd tussen 11 en 17. En toen begon het wachten.
Meestal staan ze hier rond 14:00 en 16:00. Je raadt het al, deze keer niet. En toen werd het 17:00. De status van het pakket werd veranderd en er stond sorry dat we de aflevertijd niet hebben gehaald.
Nog meer wachten en wachten. Het voelt voor mij elke keer alsof de kerstman elk moment binnen komt. Ik verveelde me en liep steeds naar het raam om te kijken of die witte bus al in de straat gesignaleerd was. Het werd 18:00 en nog steeds geen pakket. 22 maart worden we van tele2 verlost dus ipv een dag om het te instaleren wordt het nu wat sneller omdat ik veel te doen heb deze week.
22:00 ik bekijk voor de laatste keer de status van mijn pakket en doe een schokkende ontdekking. Eerste bezorgpoging niet gelukt omdat bewoner niet aanwezig was. What the f...! Ben ik verd... de hele dag thuis gebleven en dan zouden ze dus om 22:00 gekomen zijn. Mijn re.. ! Vannochtend de brievenbus gecheckt maar geen briefje van je was niet thuis.

Helaasch is dit niet de eerste keer. 300 pakketjes verstuurd en maar 2 verdwenen/gestolen. Doen ze ook niks aan, je kan een procedure starten maar daar hoor je niks meer van en duurt op zijn minst een maand. Ik begrijp het ook niet. Je hebt een busje, je scheurt wat heen en weer met dat busje eigen muziek lekker luid en dan toch het voor elkaar krijgen om niet op te komen dagen.

Het is voor mij weer een raadsel en ik hoop dat het pakket vandaag nog wel komt.

Volgende: Ik heb HET nog nooit gedaan 05-'13 Ik heb HET nog nooit gedaan
Volgende: Kakkersdorp 02-'12 Kakkersdorp

Reacties


Door Tweakers user MAX3400, woensdag 20 maart 2013 08:56

De code "bewoner niet thuis" zorgt ervoor dat de inhuur-bezorgers gewoon hun commissie kunnen ontvangen voor het rijden en (later) bezorgen van het pakket. Als ze erg druk zijn, laten ze de laatste stapel met pakketten gewoon in de bus liggen, tekenen alles zelf af als zijnde niet thuis en proberen morgen weer een poging te doen om wel op tijd te zijn.

Mes snijdt aan 2 kanten, wat mij betreft; mensen bestellen tot ze een ons wegen en verwachten (te vaak) dat het maar wordt bezorgd exact op de tijden dat ze thuis zijn. En als dat niet lukt, is PostNL ineens de geslagen hond ondanks dat PostNL met een te klein aantal mensen werkt om de groei in online-bestellingen/bezorgingen aan te kunnen.

Ter info: dat Ziggo-pakket installeren en werkend krijgen is nog geen 15 minuten ervanuitgaande dat jouw aansluiting al netjes administratief geregeld is. Dus als het pakket bezorgd wordt, hoef je maar 1% van een volledige dag te besteden om alles in de muur te pluggen :)

Door Tweakers user armageddon_2k1, woensdag 20 maart 2013 09:03

Wat betreft het verloren pakketje moet je gewoon stugger zijn. Uiteindelijk heb ik 6 maanden moeten bellen en had ik de persoonlijke naam van de teammanager van het callcenter te pakken en toen ging het snel. Binnen een dag had ik de 500 euro op mijn rekening, aangezien ik het uiteraard wel verzekerd had.

Voor de rest herken ik dit verhaal niet echt, maar dat komt omdat ik volgens mij gewoon altijd een goede bezorger heb. Ik heb eens met hem een babbeltje gemaakt en zij krijgen betaald per aflevering. Op het moment dat je niet thuis bent of ze proberen het gewoon niet dan verdienen ze er ook niks aan. Veel bezorgers zijn eigen ondernemers welke door PostNL worden ingehuurd, zodat ze flexibel kunnen zijn en de bezorgkosten laag kunnen houden door de onderlinge concurrentie. Daarnaast overbelast PostNL deze bezorgers bij voorkeur ook wel. In mijn streek kreeg de beste man in ieder geval meer pakketjes dan hij in een normale dag aankon, dus hij was vaak 11 uur bezig. Aangezien ik op het einde van zijn bezorgroute zat kreeg ik regelmatig een pakketje om 21:00 thuisbezorgd.

Het is allemaal niet zo zwart/wit ;)

Daarnaast kan je natuurlijk je woede richting PostNL richten i.p.v. het gallen op een computersite ;)

[Reactie gewijzigd op woensdag 20 maart 2013 09:05]


Door Tweakers user Bollskie, woensdag 20 maart 2013 09:05

Ik rij zelf voor PostNL en ik kan je zeggen dat als je een klacht indient er zeer zeker wel wat mee gebeurd. Je moet je dan op papier verantwoorden voor de situatie. Als je teveel van deze formulieren krijgt in 1 maand tijd is het einde verhaal.

Verder hebben we altijd een drukke dag op dinsdag i.v.m de uitloop van het weekend, maandag avond is de eerste sortering pas weer. Helaas geld op dinsdag wel dezelfde binnenkomsttijd en dat is half 8. Als je dus voor de tijd je pakketten niet weg hebt gaan ze naar de volgende werkdag! Heel vervelend dat snap ik maar pakketten bezorgen is ook niet altijd makkelijk.

Door Tweakers user armageddon_2k1, woensdag 20 maart 2013 09:13

@Bollskie:
Fijn, een echte PostNL bezorger :)
MAX3400 en ik spreken elkaar tegen, maar is het nou zo dat jullie pas commissie krijgen bij daadwerkelijke aflevering? Als het een te onbeleefde vraag is snap ik dat wel ;)

Door Tweakers user GB2, woensdag 20 maart 2013 09:24

Herkenbaar ook een keer gehad met pakketje, zou op een dag afgeleverd worden (had track and trace) en einde van de dag staat er doodleuk dat er niemand thuis was en morgen weer een poging wordt gedaan...

Door Tweakers user -RetroX-, woensdag 20 maart 2013 10:00

Zolang het papierwerk maar geaccepteerd en verwerkt wordt. Vanuit het bedrijf waar ik werk gaan er tussen de 500 en 2000 pakketten per week weg. Wij gaan er al een paar jaar vanuit dat domweg 2% van alle pakketten verdwijnen. Het verschilt per regio wel iets maar niet veel.

We doen nog regelmatig meldingen en af toe maar eens aangifte maar het werk wat we ervan hebben kost meer dan domweg maar de schade afschrijven.

Waarom we dan nog steeds met PostNL werken? We hebben 2 partijen. De andere helft gaan via een andere partij. Maar in de laatste 5 jaar heeft geen enkele partij meer dan 99% bezorging gehaald... best wel triest eigenlijk voor een landje als Nederland.

Door Tweakers user swartzkip, woensdag 20 maart 2013 10:02

Jaren terug kreeg ik een niet thuis briefje in de deur terwijl ik in de gang stond. Even naar buiten gelopen en de iets wat schichtige bezorger uitgelegd dat het beter werkt als ie even aanbelt. (en ja de bel deed het wel).

Door Tweakers user Infant, woensdag 20 maart 2013 10:13

Waar ik altijd een hekel aan heb is dat ze het 3 keer proberen, en hem vervolgens op een plek leggen die van 9:00 tot 17:00 open is.

Ik weet best wel van te voren wanneer ik thuis ben. En het mag ook prima bij mijn buren. En als je het dan op het postkantoor legt, zorg dan dat ik er gewoon in de avond bij kan.

De rest is niet veel beter. UPS scheepte mijn pakketje van Belgie naar... niet hier, maar London.

DHL levert niet bij de buren af, maar je mag hem komen halen (9:00-17:00) 20 kilometer verderop op een 'service' center.

Door Tweakers user Blokker_1999, woensdag 20 maart 2013 11:03

Infant, liever DHL, waar ik kan gaan afhalen tot 18:30 's avonds dan UPS waar ze zelfs na mijn melding dat ik het bij hen kom afhalen koppig blijven proberen om het af te leveren. Op het moment dat ik 80km van huis in hun depot sta, staat hun koerier bij mij aan de deur. Heb het al 2x meegemaakt met hen ondertussen. Heel leuk ...

Door Tweakers user fotografie999, woensdag 20 maart 2013 11:11

Blokker_1999 schreef op woensdag 20 maart 2013 @ 11:03:
Infant, liever DHL, waar ik kan gaan afhalen tot 18:30 's avonds dan UPS waar ze zelfs na mijn melding dat ik het bij hen kom afhalen koppig blijven proberen om het af te leveren. Op het moment dat ik 80km van huis in hun depot sta, staat hun koerier bij mij aan de deur. Heb het al 2x meegemaakt met hen ondertussen. Heel leuk ...
Vroeger deed mijn pakket met DHL er een minimaal 3 dagen over... + ik mocht 10KM fietsen om het pakket af te leveren. Was wel 2 euro goedkoper das weer prettig!

Door Tweakers user Bollskie, woensdag 20 maart 2013 12:57

armageddon_2k1 schreef op woensdag 20 maart 2013 @ 09:13:
@Bollskie:
Fijn, een echte PostNL bezorger :)
MAX3400 en ik spreken elkaar tegen, maar is het nou zo dat jullie pas commissie krijgen bij daadwerkelijke aflevering? Als het een te onbeleefde vraag is snap ik dat wel ;)
Het klopt inderdaad dat we pas betaald krijgen voor een afgeleverd pakket. Niet thuis = geen geld.

Als voorbeeld had ik gisteren 157 stops bij me en vandaag maar 114. Sommige mensen krijgen meer dan 120 adressen niet weg..

Door Tweakers user wheez50, woensdag 20 maart 2013 14:08

Je haat wel heel erg makkelijk. En dat om een service waarbij fouten redelijk vaak voorkomen. Haat is een vrij 'groot' woord...

Door Tweakers user geert19, woensdag 20 maart 2013 14:34

Het is wel redelijk vervelend als je thuis zit te wachten op een pakketje (totaal 3 keer in 1 maand ) en continu op track and trace kijkt er in een keer rond het middag uur de melding verschijnt "niet thuis" ik woon op de 3e verdieping met een open portiek en de vorige bezorger had vaak geen zin om naar boven te lopen. heb nu de afspraak met de huidige bezorger dat als ik niet aanwezig ben ik een briefje in de deksel van de brievenbus beneden plak zodat ze kan zien of ze de trappen omhoog moet lopen of niet.

Heb ook al eens gehad dat ik een TV + ziggo toebehoren had besteld bij 1 winkel. 's middags rond 12 komt de tv aan, en rest van de tag niks (track en trace zegt bestelling afgeleverd) . ik bellen naar postNL en bedrijf waar ik het gekocht had, en beide bevestigen ze dat het in hetzelfde busje zou moeten liggen. om 9 uur s'avonds komt er nog eens weer een andere bezorger die verteld dat pakketjes naar het zelfde adres soms over verschillende busjes verdeeld worden :S lijkt me niet helemaal economisch verantwoord.

Door Tweakers user TIGER79, woensdag 20 maart 2013 14:40

Bollskie schreef op woensdag 20 maart 2013 @ 09:05:
Ik rij zelf voor PostNL en ik kan je zeggen dat als je een klacht indient er zeer zeker wel wat mee gebeurd. Je moet je dan op papier verantwoorden voor de situatie. Als je teveel van deze formulieren krijgt in 1 maand tijd is het einde verhaal.
Mijn ervaring is dat je sowieso eerst een onderzoek moet opstarten, indien daaruit niets volgt kun je nog doorzetten en dan zoeken ze het echt uit bij de desbetreffende bezorger. Gaat een weekje of 2 voorbij.
Wat is teveel van die formulieren ? De bezorger die ik had in Enschede had het over een goede 5% aan vermiste pakketjes tegen de acceptatiegrens aan ging... Als ik van jou lees dat je meer dan 100 pakketjes per dag leverd dan kan dat als "nevenactiviteit" best wat opbrengen 5% zelf houden, of "verkeerd bezorgen" (lees achterlaten bij een niet nader geidentificeerde medebewoner in een appartamentencomplex van 50 appartementen)...

Door Tweakers user Bollskie, woensdag 20 maart 2013 16:38

TIGER79 schreef op woensdag 20 maart 2013 @ 14:40:
[...]

Mijn ervaring is dat je sowieso eerst een onderzoek moet opstarten, indien daaruit niets volgt kun je nog doorzetten en dan zoeken ze het echt uit bij de desbetreffende bezorger. Gaat een weekje of 2 voorbij.
Wat is teveel van die formulieren ? De bezorger die ik had in Enschede had het over een goede 5% aan vermiste pakketjes tegen de acceptatiegrens aan ging... Als ik van jou lees dat je meer dan 100 pakketjes per dag leverd dan kan dat als "nevenactiviteit" best wat opbrengen 5% zelf houden, of "verkeerd bezorgen" (lees achterlaten bij een niet nader geidentificeerde medebewoner in een appartamentencomplex van 50 appartementen)...
Ik geloof dat je maximaal 8 klachten per maand mag hebben voordat het serieuze gevolgen gaat hebben. De aard van de klachten telt hierin uiteraard wel mee.

Ik weet niet wat de acceptatiegrens van vermiste pakketen is, maar ik kan me bijna niet indenken dat dit 5% is. Ik heb bijna elke dag meer als 150 pakketten mee die ik gemiddeld over 120 adressen wegbreng. 5% Daarvan is 38 pakketten per week. Dat is niet reëel. Dat gezegd komt het bijna nooit voor dat er pakketten missen. PostNL doet wel degelijk veel om te zorgen dat alle pakketten hun bestemming bereiken. Ik zal de procedure proberen uit te leggen.
Ik kom 's ochtend om 10 uur op het depot. Hier staan rolcontainers vol met pakketten die voor mijn postcode gebied bestemd zijn, ik moet zelf al deze pakketten scannen met mijn handterminal en in mijn bus zetten. PostNL weet hoeveel pakketten ik die dag meekrijg. Als het totale aantal gescande pakketten minder is dat het aantal wat ik zou moeten hebben moet ik een manco formulier laten tekenen en dit zelf ook ondertekenen. Het kan zijn dat de pakketten verkeerd gesorteerd zijn, dus bij collega's in de rolco's liggen of op een andere vestiging. Eenmaal op route moet ik voordat ik een pakket aflever deze scannen en aangeven of hij is afgeleverd of dat de geadresseerde niet thuis is. Niet thuis is weer meenemen naar het depot en de volgende dag weer aanbieden. Bij terugkomst op het depot worden alle pakketten die ik weer mee terug heb genomen gescanned en weet PostNL dus of alle pakketten weer netjes mee terug zijn gekomen.

Verder zijn en nog tal van maatregelen die ze nemen om de bezorgers te controleren.
1. Voordat ik het terrein oprij kan mijn bus volledig worden gecontroleerd op pakketten die ik nog van de vorige dag in mijn bus kan hebben.
2. Als ik aan het eind van de dag het terrein verlaat kunnen ze ook mijn bus volledig controleren op pakketten die ik misschien mee zou willen nemen.
3. Op route kan ik ook nog een onverwachte controle krijgen. Hierbij kijken ze of ik alles wel via de regels doe, dus geen ramen open en netjes mijn bus op slot enzovoort.

Nogal een lap tekst maar dit zijn zo'n beetje de procedures en hoe ze gaan.

Door Tweakers user Pietervs, woensdag 20 maart 2013 17:06

Ik herken de frustratie, in ieder geval deels. Moederbord besteld, hele dag op zitten wachten. Hoor ik ineens de brievenbus: zie ik zo'n briefje naar binnen glijden die ze erin doen als mensen niet thuis zijn. Ik de deur open: net op tijd om de bezorger richting zijn bus te zien lopen. Dus ik roepen, gelukkig hoorde hij me en haalde hij alsnog (mopperend) het pakketje uit zijn bus: slecht weer, hij was al zo laat, geen tijd, bla, bla...
Verder zit er bij mij om de hoek een afleverpunt van PostNL. Toch hebben ze het 4 keer achter elkaar weten te presteren, om pakketjes op 3 verschillende afleverpunten achter te laten: geen één (let wel: GEEN EEN) keer bij dat punt bij mij om de hoek... Pas na de 4e klacht hierover kwam daar eindelijk verbetering in.

Verder snap ik niet dat de PostNL niet duidelijker kan zijn in hun bezorgtijden. Track & Trace is leuk, maar meer dan een gimmick is het niet: net als de schrijver kun je daar fijn op inloggen om te zien waar je pakketje blijft. Tot hij in de bus van de bezorger ligt: dan is het maar afwachten of je voor- of achteraan op zijn route woont. Woon je vooraan, heb je het pakketje op tijd, woon je achteraan mag je hopen dat je die dag nog aan de beurt komt (tenminste: zo komt het wel over).

Het is voor mij reden in ieder geval geweest om spullen bij een andere leverancier te bestellen, die NIET gebruik maakt van PostNL... (niet definitief hoor, maar ik let er wel wat meer op)

Door Tweakers user Centropy, woensdag 20 maart 2013 17:49

Ach ja onvrede hier spammen kan zeker helpen, zeker als je ziet dat de frustratie gedeeld leed is. Toch lijden de goede onder de kwade, en doen een hoop bezorgers hun werk met plezier. Het moet toch ook leuk zij als je als bezorger een pakketje bij 1 van "ons" mag bezorgen, ik neem toch aan dat als je nieuwe phone, pc of ander mooi techspeelgoed in ontvangst neemt, je dit van oor tot oor laat zien aan de bezorger?

Laat weten wanneer je blij bent, en laat ze ook weten als je dat niet bent. Het blijft mensenwerk. En laat de beste man is als het regent binnen de boel scannen en aftekenen, kopje koffie worden we ook niet arm van.

[Reactie gewijzigd op woensdag 20 maart 2013 17:50]


Door Tweakers user Emielvanputten, woensdag 20 maart 2013 17:57

ik kan me hier niet in vinden,

De tnt chauffeur komt om ongeveer 2 uur langs mijn huis.
Ziet hij mijn auto niet staan, dan komt hij om 5 uur terug.

hoef helemaal geen trac and trace meer te gebruiken.

Soms vind ik nog een blaadje van de chauffeur dat ik niet thuis was.
En tot nu toe altijd rond 5 uur dat hij weer voor de deur staat.


TNT ga zo door

Door Tweakers user TIGER79, woensdag 20 maart 2013 17:59

ik snap je procedure best wel, sterker nog het bedrijf waar ik voro werk heeft een gedeelte van de technische oplossing ervoor ontwikkelt ;)
En ik heb daar best vertrouwen in dat die klopt, alleen is dat meestal ook niet waar het misgaat : dat is namelijk het menselijke aspect, en de menselijke handelingen.
Je geeft aan : ¨ Eenmaal op route moet ik voordat ik een pakket aflever deze scannen en aangeven of hij is afgeleverd of dat de geadresseerde niet thuis is. Niet thuis is weer meenemen naar het depot en de volgende dag weer aanbieden."
Dit is natuurlijk erg gevoelig voor fouten, ik heb persoonlijk meerdere malen meegemaakt dat dit niet de gevolgde procedure was maar dat een pakket gewoon bij een "mogelijke buurman" (letterlijk iemand die de bezorger tegen is gekomen voor mijn appartementencomplex) over is gehandigd. Die pakket heb ik nooit meer gezien, tijdens het onderzoek kwam aan het licht dat hij ook niet heeft kunnen checken of diegene daadwerkelijk woonachtig was in het appartementencomplex, voor hetzelfde geldt was het gewoon visite van iemand...
Maar er zijn nog een aantal plekken binnen de procedure die omzeilt kunnen worden en simpelweg niet op de letter gevolgd hoeven te worden door een kwaadwillende...
Oftewel : een proces is leuk, maar garandeert niet dat er geen oplichting kan plaatsvinden...

Door Tweakers user Gropah, woensdag 20 maart 2013 19:23

TNT != PostNL

Zelf ben ik PostNL ook gaan haten. We wonen met een stuk of 17 huizen achter een brug. Op een gegeven moment was die eruit, waardoor er grofweg een kilometer omgereden moest worden. Dat was echter te ver voor meneer de pakketbode, dus liet hij de postbode maar een briefje in de bus doen dat wij niet thuis waren en het maar op moesten halen...

Door Tweakers user Hakker, woensdag 20 maart 2013 19:27

Pietervs schreef op woensdag 20 maart 2013 @ 17:06:
Ik herken de frustratie, in ieder geval deels. Moederbord besteld, hele dag op zitten wachten. Hoor ik ineens de brievenbus: zie ik zo'n briefje naar binnen glijden die ze erin doen als mensen niet thuis zijn. Ik de deur open: net op tijd om de bezorger richting zijn bus te zien lopen. Dus ik roepen, gelukkig hoorde hij me en haalde hij alsnog (mopperend) het pakketje uit zijn bus: slecht weer, hij was al zo laat, geen tijd, bla, bla...
Verder zit er bij mij om de hoek een afleverpunt van PostNL. Toch hebben ze het 4 keer achter elkaar weten te presteren, om pakketjes op 3 verschillende afleverpunten achter te laten: geen één (let wel: GEEN EEN) keer bij dat punt bij mij om de hoek... Pas na de 4e klacht hierover kwam daar eindelijk verbetering in.

Verder snap ik niet dat de PostNL niet duidelijker kan zijn in hun bezorgtijden. Track & Trace is leuk, maar meer dan een gimmick is het niet: net als de schrijver kun je daar fijn op inloggen om te zien waar je pakketje blijft. Tot hij in de bus van de bezorger ligt: dan is het maar afwachten of je voor- of achteraan op zijn route woont. Woon je vooraan, heb je het pakketje op tijd, woon je achteraan mag je hopen dat je die dag nog aan de beurt komt (tenminste: zo komt het wel over).

Het is voor mij reden in ieder geval geweest om spullen bij een andere leverancier te bestellen, die NIET gebruik maakt van PostNL... (niet definitief hoor, maar ik let er wel wat meer op)
Wat jij aangeeft is gewoon een slechte bezorger en niet een falend systeem. Slechte werknemers zie je overal.

vervolgens geef je aan dat PostNL niet duidelijker kan zijn in de bezorgtijden. Nu zal ik hier een droom aan duigen helpen NIET 1 dag is hetzelfde. Soms is het dus beter, sneller of makkelijker om linksom te rijden terwijl bv op een donderdag het makkelijker is om rechtsom te gaan. Dan heeft 1 wijk meer dan een andere. Het laatste stukje is meer een subcontractor punt dan de eigen rijders die er nog zijn. Een punt waar ze geloof ik ook mee bezig zijn.

Aan het eind is het zo dat ik met elke tent wel een keer een probleem heb gehad. PostNL die een pakket kwijt was, Selektvracht die rustig 4 dagen later pas kwam, DHL die het presteerde om te vragen nadat na 3 dagen pissing aan de lijn zat of mijn adres wel bestond en UPS die nergeert om kenbaar te maken dat ze langs zijn geweest maar waar je geen weet van heb. Die laatste 2 zijn imo nog een slagje erger. UPS is een koeriersdienst en de DHL zenden destijds ook, maar voor dat betaal je flink en mag je een stuk meer service verwachten.

@TIGER79
Het menselijk aspect kan je niet wegnemen tenzij je van plan bent om R2D2 of C-3PO te maken en in te zetten. Ook ga je niet zo achterdochtig te werk dat iedereen zijn eigen moet legitimeren bij het aanbieden van een pakket. Als je dat zou doen zouden de prijzen van pakketten 3x zo hoog gaan worden, want niemand heeft zijn legitimatie bij de hand.
Aan het eind van het verhaal is het simpel men wil neit betalen om een pakket ergens anders te krijgen ;) verzekeren bij diefstal/verdwijning kan gewoon. +¤1,30 bij PostNL tot ¤500 aan waarde en ¤13,55 voor een pakket met een waarde tot ¤5500. Mogelijkheden genoeg dus alleen doen de meesten het niet omdat het gewoonweg meer kost.

Door Tweakers user Ibjelot, woensdag 20 maart 2013 19:29

Wij hebben nu al een poosje een vaste pakketjes bezorger. En deze is zo slim geweest om afspraken te maken met ons bewoners. Hij schiet er namelijk niets mee op als hij voor een dichte deur staat.
Het is zelfs al een paar keer voorgekomen dat hij naast me stopte op de weg terwijl ik fietste en me daar vroeg of ik een pakketje voor mezelf in ontvangst wilde nemen. Of voor als we niet thuis zijn hebben we een locatie afgesproken waar hij het pakketje wel mag neerleggen/afgeven. Scheelt hem tijd, en ons moeite. (andere bezorgers doen dit trouwens ook, DPD, UPS, DHL en andere vervoerders doen dit zonder overleg ;) )

Dus ervaringen met PostNL bezorgers zijn nogal persoonlijk. Onze postbezorger is waardeloze bezorger. Ik mag vaak mijn post op een ander adres ophalen, of wegbrengen. Daarnaast komt ze altijd rond half 6, en soms zelfs nog om 7 uur. Gelukkig neemt PostNL klachten wel serieus, want er is nu ook een andere (betere) bezorger actief in de wijk :9

Door Tweakers user MicGlou, woensdag 20 maart 2013 20:00

Ach ja... ik verbaas mij niet meer om PostNL... als je als werkgever je personeel zo weinig betaald dan moet je niet verwachten dat ze ook nog eens voor je gaan nadenken. Zo heb ik hier te maken met een pakketbezorger die ondanks klachten en een hele grote sticker, nog steeds mijn pakketten in het kastje naast mijn voordeur schuift waar ik normaal gesproken het afval in zet! Met uiteraard tot nu toe al twee keer de nodige consequenties... buiten de vele keren dat de beste man het pakket bij de buren had afgeleverd en bijna nooit in staat blijkt te zijn het juiste huisnummer te noteren!

Het is een combinatie van slecht beleid in een bedrijf en zozeer nog slechtere beloningen voor gedane diensten aan de werknemer. Je kan als werkgever simpelweg niet verwachten 'hart' voor de zaak te hebben als je voor een minimaal inkomen en vaak op inhuur/uitzend basis hetzelfde werk moet verrichten waar je een jaar eerder voor bent 'ontslagen' vanwege bezuinigingen... dus de vaklui vertrekken. Daar zullen absoluut ook wel wat goede werknemers voor terug komen... maar je krijgt minimale (inzet) van mensen als je maar minimaal betaald.... de bezorger die desondanks toch nog besluit zijn hersens te gebruiken verdiend idd een schouderklop. Maar absoluut twee duimpjes naar beneden voor het bedrijf...

Overigens zie je dezelfde taferelen nu ook onstaan bij AH... tis simpelweg erg slecht beleid om bezuinigingen rechtstreeks over de rug van je werknemers te doen op het moment dat je een bedrijf uit het slob probeert te trekken. Als je bespaard op hun geld, bespaart de werknemers in de meeste gevallen op de inzet. Je komt zonder twijfel in de meeste gevallen verder met 10/12 werknemers die goed worden betaald, dan 20 die slecht worden betaald.

Om het misschien wat in perspectief te zetten... Het is voor vele bezorgers en vooral de pakketbezorgers echt een drukke en vrij zware baan en het wordt slecht betaald. Sterker nog, een FLINK gedeelte van die pakketbezorgers zijn ZZP-ers en krijgen alleen volledig betaald bij een afgeleverd pakket... als het pakket terug moet voor afhalen gaat het bedrag alweer omlaag. Een grote reden waarom je tegenwoordig van die rare taferelen van bijvoorbeeld vreemd achtergelaten poststukken tegenkomt...

[Reactie gewijzigd op woensdag 20 maart 2013 21:21]


Door Tweakers user Gish, woensdag 20 maart 2013 20:45

Sja, sommige ervaringen zijn nou eenmaal slecht en het zijn vaak de slechte waar over geschreven wordt. Nee, dat is geen goedpraterij, maar gewoon een feit.

Ik heb zelf de laatste tijd juist goede ervaringen met PostNL én Selektvracht. Beide diensten hebben altijd dezelfde bezorger en ondertussen herkennen ze mijals ze me zien fietsen en heb het zelfs al meerdere malen gehad dat de bezorger z'n raampje los deed en zei, ik heb wat voor je, je was alleen net niet thuis. Super dus, zo kan het ook. Natuurlijk, er gaan ook dingen fout en dat is gewoon ruk - understatement. Maar ik vond het na deze storm van negativiteit - enkele reacties daargelaten - belangrijk om ook een positief verhaal erin te gooien.

[Reactie gewijzigd op woensdag 20 maart 2013 22:55]


Door Tweakers user sypie, woensdag 20 maart 2013 20:53

Mocht je wél een pakketje op tijd krijgen. Meld je dit dan net zo uitgebreid in een blogpost? Bedrijven aan de schandpaal nagelen is niet zo moeilijk. Bedrijven een pluim geven omdat ze het goed doen gaat veel lastigere op de een of andere manier...

Door Tweakers user A_K, woensdag 20 maart 2013 21:24

-RetroX- schreef op woensdag 20 maart 2013 @ 10:00:
Zolang het papierwerk maar geaccepteerd en verwerkt wordt. Vanuit het bedrijf waar ik werk gaan er tussen de 500 en 2000 pakketten per week weg. Wij gaan er al een paar jaar vanuit dat domweg 2% van alle pakketten verdwijnen. Het verschilt per regio wel iets maar niet veel.

We doen nog regelmatig meldingen en af toe maar eens aangifte maar het werk wat we ervan hebben kost meer dan domweg maar de schade afschrijven.

Waarom we dan nog steeds met PostNL werken? We hebben 2 partijen. De andere helft gaan via een andere partij. Maar in de laatste 5 jaar heeft geen enkele partij meer dan 99% bezorging gehaald... best wel triest eigenlijk voor een landje als Nederland.
2% verdwijnt? Lijkt mij flink overdreven of je doet zelf iets fout. Hier ligt het voor PostNL paketten in de buurt van 0.1%

Door Tweakers user smallblock, woensdag 20 maart 2013 23:33

Ook ik heb juist hele positieve ervaringen met de bezorging en de bezorgers van postNL. Heel vriendelijk en na enkele keren kennen ze je naam en idd onderweg ook eens gehad dat ie vanuit de bus riep dat er een pakje voor me was. Eén keer gehad dat een door mij verzonden pakket zoek was maar die is toch weer boven water gekomen.

Door Tweakers user THEsmiley, woensdag 20 maart 2013 23:37

Ook ga je niet zo achterdochtig te werk dat iedereen zijn eigen moet legitimeren bij het aanbieden van een pakket. Als je dat zou doen zouden de prijzen van pakketten 3x zo hoog gaan worden, want niemand heeft zijn legitimatie bij de hand.
(Hakker, woensdag 20 maart 2013 19:27)

Kleine correctie; er is een identificatieplicht in Nederland, het is een misdrijf om dus geen legitimatie op zak te hebben, dus derhalve kan die stelling niet opgaan

[Reactie gewijzigd op woensdag 20 maart 2013 23:39]


Door Tweakers user wheez50, donderdag 21 maart 2013 02:12

THEsmiley schreef op woensdag 20 maart 2013 @ 23:37:
[...]

(Hakker, woensdag 20 maart 2013 19:27)

Kleine correctie; er is een identificatieplicht in Nederland, het is een misdrijf om dus geen legitimatie op zak te hebben, dus derhalve kan die stelling niet opgaan
Je hebt geen enkele verplichting je aan je eigen voordeur in je eigen huis te moeten kunnen legitimeren.

Door Tweakers user useruser, donderdag 21 maart 2013 07:08

Kleine correctie; er is een identificatieplicht in Nederland, het is een misdrijf om dus geen legitimatie op zak te hebben, dus derhalve kan die stelling niet opgaan
Vervolgens moet iedereen 5 minuten zoeken naar zijn portomonnee in plaats van "Alstublieft, daag!" in 10 seconden.

Restultaat: een bezorger haalt nog maar 50 pakketjes ipv 150 per dag en pakketjes gaan opeens 20 euro kosten.

[Reactie gewijzigd op donderdag 21 maart 2013 07:09]


Door Tweakers user MAX3400, donderdag 21 maart 2013 08:55

Bollskie schreef op woensdag 20 maart 2013 @ 12:57:
[...]


Het klopt inderdaad dat we pas betaald krijgen voor een afgeleverd pakket. Niet thuis = geen geld.

Als voorbeeld had ik gisteren 157 stops bij me en vandaag maar 114. Sommige mensen krijgen meer dan 120 adressen niet weg..
Goed om te horen; is in ieder geval de discussie haast vs. geld de wereld uit. Persoonlijk zou ik er ook liever voor kiezen om zoveel mogelijk pakketten wel afgeleverd te krijgen en in bepaalde situaties (veel file, enorm slecht weer etc) een handjevol pakketten te laten voor wat het is en tot morgen (of een afhaalpunt) te bewaren. Neemt niet weg dat ik me wel kan voorstellen dat 157 stops op een dag achterlijk veel is als je het zou omrekenen naar een 8- of 10-urige dag.

Persoonlijk vind ik het eigenlijk wel lekker dat onze wijk/bezorging enorm achterloopt. Vaak komt de reguliere post (ook op zaterdag) pas na 15:30 maar de pakketten vaak pas na 17:00. Heerlijk; niet de hele dag op track&trace kijken of je niet thuis was maar eigenlijk voor 99% zeker weten dat je na 17:00 thuis moet zijn en vanuit het raam een bezorger kan zien aankomen. Ook voor pakketjes die ik heeeeel graag wil hebben, hoef ik niet echt naar huis te haasten na werk om de bezorger nog wel te kunnen ontvangen.

Door Tweakers user Bollskie, donderdag 21 maart 2013 09:04

MAX3400 schreef op donderdag 21 maart 2013 @ 08:55:
[...]
Neemt niet weg dat ik me wel kan voorstellen dat 157 stops op een dag achterlijk veel is als je het zou omrekenen naar een 8- of 10-urige dag.
Het valt best mee. Ik haal zelf gemiddeld 25 adressen per uur. Ik ken ook collegas die 15 per uur net halen. Het ligt echt aan de bezorger zelf. Ik verdoe geen tijd met pauze houden of even rustig de krant lezen.

Door Tweakers user Petje72, donderdag 21 maart 2013 09:11

Volgens moet je mazzel hebben met de bezorger in je buurt. Ik heb nooit problemen met pakjes en als ik niet thuis ben worden ze bij buren afgeleverd of bij dichtsbijzijnde afhaalpunt. Tot nu toe 100 punten voor POSTNL (afkloppen op blank hout :) )

Door Tweakers user Kaasplank, donderdag 21 maart 2013 09:24

Ik vond gisteren een briefje in de bus van de TNT met daarop het bericht: In papiercontainer. En daar lag mijn pakketje inderdaad in :D

Door Tweakers user -RetroX-, donderdag 21 maart 2013 09:35

A_K schreef op woensdag 20 maart 2013 @ 21:24:
[...]

2% verdwijnt? Lijkt mij flink overdreven of je doet zelf iets fout. Hier ligt het voor PostNL paketten in de buurt van 0.1%
Zou je bijna denken he. Je hebt natuurlijk al even uitgerekend hoeveel pakketten wij jaarlijks doen en dat een aantal jaren lang. Wij hebben meer dan genoeg ervaring om vast te stellen dat het niet bij ons fout gaat. Wat wel een factor is dat wij herkenbaar verzenden (duidelijk herkenbare verpakkingen) en relatief lage waarde van de inhoud. Dit werkt blijkbaar fraude in de hand.

Overigens wel een kleine nuance op het cijfer: die 2% is wel het rekenpercentage. De praktijk ligt iets lager. Met 2% dekken we het volledig af. Maar hier zit een deel in wat met schade wordt geleverd of op adressen die het niet kunnen/willen afgeven.

Daarbij is het een globaal cijfer. Er zijn zat bezorgers die 100% bezorgen. Maar als er een keer een oetl*l tussen zit met 25% foetsie dan tikt dat best aan.

Door Tweakers user Alpha Bootis, donderdag 21 maart 2013 10:36

Bij PostNL gaat het wel vaker fout naar mijn ervaring.
Dingen waar ik in de afgelopen jaren mee te maken heb gehad zijn o.a. defintie van buren waar ik het niet mee eens ben, paketten toch bij buren afgeven ondanks instructie, en T&T/Postkantoor dat niet klopt.

Sommige bezorgers hebben een vrij ruime definitie van wat onder de noemer buren kan vallen.
De andere kant van de straat vind ik geen buren, ken de mensen in mijn eigen portiek amper, mensen in andere portieken die ik zie noch spreek zijn gewoon vreemden. Mijn eigen buren wil ik niet opzadelen met mijn post, vreemden helemaal niet. De eerste omdat ik ze niet wil belasten met mijn post en de tweede omdat ik ze niet vertrouw met mijn post.

Er is in het verleden wel eens een pakket van mijn internet of telefoonprovider bij buren gedropt omdat het wel belangrijk zou zijn. Goedbedoeld irritant en gewoon fout. (aangetekend pakket)

Zeer recentelijk nog een bestelling gehad die je tegenwoordig blijkbaar direct naar een postkantoor naar keuze kan doorjagen (dit hadden ze veel eerder moeten doen, handiger dan dit word pakketbezorging niet voor de werkende forens) maar lag er niet ondanks T&T status aangaf dat dit wel zo is. Heel erg irritant als je door hoepels gaat om voor sluitingstijd nog even je felbegeerde bestelling te scoren.

Door Tweakers user WWJD, donderdag 21 maart 2013 13:44

Dat krijg je met zo'n zwaar pakket als alles-in-één van Ziggo ;)

Door Tweakers user Armin, donderdag 21 maart 2013 17:04

Infant schreef op woensdag 20 maart 2013 @ 10:13:
Waar ik altijd een hekel aan heb is dat ze het 3 keer proberen, en hem vervolgens op een plek leggen die van 9:00 tot 17:00 open is.
Inderdaad. Bij bestellen let ik er daarom ook altijd op welke dienst gebruikt wordt. Aangezien ik geen zin heb om thuis te blijven, en de vrouw ook niet altijd thuis is, is dat dus vaste prik elke zaterdag bij de lokale Bruna het doorgaans stapeltje pakjes ophalen. Ze kennen ons daar inmiddels al :)

DHL en UPS zijn bij mij dus taboe. Dan mag ik namelijk inderdaad 30km rijden om het ergens op te halen, en dat kan enkel tussen 9 en 17. Dus heel simpel: bezorgen via DHL/UPS is kopen bij concurrent.

Jammer, want in diverse andere landen zijn die diensten gewoon gelijkwaardig aan de gewone post. O.a. in de VS waar elke prutsdorp van 500 inwoners heeft daar een UPS afhaalpunt en de UPS auto's rijden gewone postdiensten en niet enkel 9 tot 17 uur..

Triest dat anno 2013 er nog steeds een 9 tot 5 mentaliteit is bij de Nederlandse post en diens concurenten.

Door Tweakers user A_K, donderdag 21 maart 2013 17:44

-RetroX- schreef op donderdag 21 maart 2013 @ 09:35:
[...]


Zou je bijna denken he. Je hebt natuurlijk al even uitgerekend hoeveel pakketten wij jaarlijks doen en dat een aantal jaren lang. Wij hebben meer dan genoeg ervaring om vast te stellen dat het niet bij ons fout gaat. Wat wel een factor is dat wij herkenbaar verzenden (duidelijk herkenbare verpakkingen) en relatief lage waarde van de inhoud. Dit werkt blijkbaar fraude in de hand.

Overigens wel een kleine nuance op het cijfer: die 2% is wel het rekenpercentage. De praktijk ligt iets lager. Met 2% dekken we het volledig af. Maar hier zit een deel in wat met schade wordt geleverd of op adressen die het niet kunnen/willen afgeven.

Daarbij is het een globaal cijfer. Er zijn zat bezorgers die 100% bezorgen. Maar als er een keer een oetl*l tussen zit met 25% foetsie dan tikt dat best aan.
Waarom zou ik uit moeten rekenen hoeveel paketten jullie jaarlijks doen?
We versturen er genoeg om met zekerheid vast te stellen dat we veel lager zitten, nu denk zo'n 5000 stuks en zo'n 4 kwijt geraakt, 0 schade, 1 leeg geroofd, stuk of 10 terug gekomen zonder reden (wel vermoeden: sommige paketten waren zwaar en de bezorgen lui denk ik)). In Zuid Europa kan je wel op 5% rekenen. En als je er op zet wat er in zit is en het is een gewild iets is dat ook vragen om problemen ja.

[Reactie gewijzigd op donderdag 21 maart 2013 17:44]


Door Tweakers user -RetroX-, vrijdag 22 maart 2013 09:17

A_K schreef op donderdag 21 maart 2013 @ 17:44:
[...]

Waarom zou ik uit moeten rekenen hoeveel paketten jullie jaarlijks doen?
We versturen er genoeg om met zekerheid vast te stellen dat we veel lager zitten, nu denk zo'n 5000 stuks
Je verondersteld dat we iets fout doen of dat het cijfer overdreven is. In ons geval is onervarenheid geen factor. Ook hebben we geen 'last' van de wet van kleine getallen. Deze 2 redenen, en daarmee jou veronderstelling, had je kunnen ondervangen door een inschatting te maken van het volume waar het om gaat.

Of je er wel of niet opzet wat in een pakket zit zou niet uit moeten maken. Een kassamedewerker of geldtransporteur hebben ook toegang tot geld. Hun werkgever moet er ook op kunnen vertrouwen dat ze niets achterover drukken. Ik verwacht ook als ik mijn pakket laat bezorgen door een professioneel bedrijf dat ze deze 'gewoon' afleveren. De praktijk is anders. Of dat "vragen om problemen" is.... tsja, blijkbaar is dat wat de maatschappelijke norm is geworden.

Door Tweakers user A_K, vrijdag 22 maart 2013 11:12

-RetroX- schreef op vrijdag 22 maart 2013 @ 09:17:
[...]


Je verondersteld dat we iets fout doen of dat het cijfer overdreven is. In ons geval is onervarenheid geen factor. Ook hebben we geen 'last' van de wet van kleine getallen. Deze 2 redenen, en daarmee jou veronderstelling, had je kunnen ondervangen door een inschatting te maken van het volume waar het om gaat.

Of je er wel of niet opzet wat in een pakket zit zou niet uit moeten maken. Een kassamedewerker of geldtransporteur hebben ook toegang tot geld. Hun werkgever moet er ook op kunnen vertrouwen dat ze niets achterover drukken. Ik verwacht ook als ik mijn pakket laat bezorgen door een professioneel bedrijf dat ze deze 'gewoon' afleveren. De praktijk is anders. Of dat "vragen om problemen" is.... tsja, blijkbaar is dat wat de maatschappelijke norm is geworden.
Je kan dan ervaren zijn, wil toch niet zeggen dat je niks fout doet of over het hoofd ziet? Bv gebruik van een kleine doos, verkeerde kleur, labels die snel los laten of verkleuren, etc etc. Daarnaast heb je al toegegeven dat 2% overdreven is, en heb je de schadegevallen er ook bijgeteld.

Ik vind dat je je in bepaalde mate moet aanpassen aan de (trieste) werkelijkheid, en dat het dus bv dom is als je "Iphone 4" op een pakket zet en dat de halve wereld over stuurt. Er zou niet gestolen moeten worden maar de kans dat het leeg aankomt is significant. Ik zie dat als vragen om problemen, maar dat hangt er inderdaad vanaf vanuit welk kader je kijkt, en is dus een mening. Je nieuwe fiets niet op slot zetten in hartje Amsterdam vind bijna iedereen dom denk ik :)

Door Tweakers user -RetroX-, vrijdag 22 maart 2013 11:26

A_K schreef op vrijdag 22 maart 2013 @ 11:12:
[...]
(..)
Je kan dan ervaren zijn, wil toch niet zeggen dat je niks fout doet of over het hoofd ziet?
(..)
Ik vind dat je je in bepaalde mate moet aanpassen aan de (trieste) werkelijkheid, (..) Je nieuwe fiets niet op slot zetten in hartje Amsterdam vind bijna iedereen dom denk ik :)
Fouten gebeuren, vanzelfsprekend. Uiteraard hebben we al onderzoek gedaan naar verschillende oorzaken. De uitkomst hiervan is dat er een substantieel percentage verdwijnt. En daarop is onze marge in de verzending gebaseerd.

Schadegevallen tellen we er ook bij, simpelweg omdat de levering niet is gedaan zoals wij hadden voorzien. Je kan discussiëren of er dan wel/geen bezorging is gedaan, feit is dat wij er werk van hebben omdat er iets bij de bezorgdienst fout is gegaan.

Wij hebben ons zeker aangepast aan de werkelijkheid. Feit is dat het eigenlijk wel triest is.

Als je je fiets achterlaat in Amsterdam dan is de kans groot dat er iemand mee aan de haal gaat. Je weet echter niet wie. Als je een pakketje laat bezorgen moet je die vergelijking ook even aanpassen: Als jij je nieuwe fiets in een bewaakte fietsenstalling in Amsterdam achter laat mag je verwachten dat ie er nog is als je weer terugkomt en dat niet de bewaker je fiets heeft verduisterd ;-)

Door Tweakers user A_K, vrijdag 22 maart 2013 15:12

-RetroX- schreef op vrijdag 22 maart 2013 @ 11:26:
[...]

Schadegevallen tellen we er ook bij, simpelweg omdat de levering niet is gedaan zoals wij hadden voorzien. Je kan discussiëren of er dan wel/geen bezorging is gedaan, feit is dat wij er werk van hebben omdat er iets bij de bezorgdienst fout is gegaan.

Wij hebben ons zeker aangepast aan de werkelijkheid. Feit is dat het eigenlijk wel triest is.
De oorzaak van schade is relatief, is PostNL te ruw of heb je zelf te slecht ingepakt? We versturen veel naar Rusland en die paketten tapen we compleet in, geen dingen in de hoeken, compleet opvullen met flowpack etc etc simpelweg omdat de Russische post rugby speelt met paketten. Die komen daar soms aan als een harmonica of voetbal (dus rond)... NL paketten op een simpele manier en dat gaat goed.

Elk gejat pakket is triest, we hebben er genoeg last van in zuid Europa... Gelukkig nog geen heel grote waarde kwijt geraakt.

Door Tweakers user -RetroX-, vrijdag 22 maart 2013 16:56

De meest gekke schades hebben we meegemaakt. We versturen heel verschillend. Er zijn ook items die gewoon schokgevoelig zijn. Als daar wat schade bij voorkomt is dat niet heel bijzonder. We hebben ook wel pakketten met waterschade gehad... tsja alles waterdicht sealen is geen optie.

Onze zendingen hebben een relatief lage waarde. Het is voor ons in veel gevallen vaak goedkoper om domweg nog iets te sturen dan volledig onderzoek te doen en alle klantcommunicatie die daar weer bij hoort. Dat verklaart mogelijk ook wel een deel van ons relatief hoge non-delivery cijfer.

Onze buitenlandzendingen gaan eigenlijk best wel ok. Het merendeel is Duitsland of België maar ook de Antillen, Australië, Canada en Nieuw-Zeeland doen we nog wel veel. Daar komt vrijwel altijd alles aan. Kan wel variëren van enkele dagen tot rustig 2 weken, maar het komt er wel. :-)

Door Tweakers user woutertjuh88, vrijdag 22 maart 2013 22:09

Tja PostNL, bezorgen bij bedrijven geen probleem. Maar bij mij thuis heb ik nog nooit (sinds augustus woon ik er) bij de eerste bezorging een pakketje van ze kunnen aannemen. Dit komt ook doordat ik aan het werk ben, maar als ik dan thuis ben op de tijden dat ze zouden bezorgen(uur voor en na de bezorgtijd), dan komen ze niet in die tijden en komen ze of uren eerder(2 tot 4 uur) of later(ook 2 tot 4 uur). En ja, dan ben ik er niet altijd. Meerdere keren een klacht ingediend, maar er wordt niets aangedaan en daarom heb ik dat maar opgegeven.

Nu kan ik natuurlijk de pakketten naar mijn werk laten sturen en dat gebeurt nu ook steeds vaker, maar er glipt er altijd wel één tussendoor, waarbij je bij de webshop vergeet je adres te wijzigen. Of mijn vriendin besteld wat.

En ja, dan komt er een briefje in je brievenbus en kun je je pakketje laten wijzigen. Dan laat ik hem, als het die dag vrijdag is, zoals vandaag(wacht ook weer op 2 pakketjes) gewoon staan voor de volgende dag en dan maar heel vroeg boodschappen doen. En andere dagen maar gelijk naar het postkantoor sturen. Tja, dan moet ik mij wel haasten want ik werk vaak tot 17:30.

Wat het nadeel is, is dat je het adres niet kan wijzigen(meerdere keren geprobeerd via de telefoon), of zelf kunt kiezen waar je het afhaalt (Bij de buren van mijn werk hebben ze een postNL point waar ik het af zou kunnen halen).

Laatst zou ik een pakketje van Seagate ontvangen, deze kwam met UPS. Nu komt er op mijn werk 2x per dag UPS langs, maar ik wist van te voren niet dat het pakketje met UPS zou komen (dit kon ik niet kiezen). 's Morgens toen UPS op mijn werk kwam (vaste chauffeur :) ), en toen heb ik het er nog even met de chauffeur over gehad. Hij zegt, mocht je een mailtje krijgen dat je niet thuis bent, gelijk even bellen en dan komt ik hem morgen hier brengen.
tegen 1 uur kreeg ik een mailtje dat ik niet thuis was. Dus ik even bellen naar UPS, adres gewijzigd, geen probleem de volgende dag zou hij bezorgd worden op mijn werk(zelfde woonplaats als waar ik woon).
Tegen 4 uur komt UPS weer langs om pakketjes op te halen, zeg ik tegen hem dat hij mijn pakketje morgen zal hebben. Vraagt hij aan mij wat mijn achternaam is (voornaam kent hij) en wat mijn postcode is. Ik niet mijn naam en postcode op. Zegt hij: Die postcode heb ik vandaag bij mij omdat ik zelf niet zo veel had en een collega wel veel die het normaal doet.
Dus hij rommelt wat tussen de kleinere pakketjes die er nog in liggen en komt hij met mijn pakketje te voorschijn. Zegt hij: Nou ben jij altijd aanwezig hier als ik de pakketje breng en ophaal en vandaag zag ik je voornaam staan, maar ik kende je achternaam niet en was die persoon dus niet thuis en daar baal ik van (Om het feit dat ik de zelfde naam heb en er altijd wel ben(op mijn werk dan)). Hij zegt: een half uurtje later krijg ik een melding op de scanner dat juist dat pakketje op een ander adres bezorgd moet worden de volgende dag en dat hij hem dus weer kon afleveren bij het depot.
Maar toen hij er dus achter kwam dat het pakketje van mij was, belde hij gelijk naar UPS zelf toe om te vragen of hij het pakketje vandaag al mocht afleveren. Hij kreeg die toestemming, omdat ik zelf ondertussen ook aan de telefoon hing.
Al met al een mooie aflevering van mijn pakketje, petje af voor UPS dus :D

En wat betreft PostNL, daar zal voor mij wel wel puntjes qua bezorgtijden om aan te passen.
tevens is de iOS Applicatie van PostNL bagger, die blijft maar zeggen dat er mogelijk een storing is en niet kan verbinden (al enkele dagen).

Nu maar hopen dat mijn 2 pakketjes morgen worden afgeleverd op een tijdstip dat ik aanwezig ben want anders moet ik wachten tot woensdag (dinsdags leveren ze hier niet af bij de postkantoren als het pakketje op zaterdag gewijzigd word).

Door Tweakers user A_K, vrijdag 22 maart 2013 22:15

Wel eens gehad dat er een vorkheftruck over het pakket is gereden? ;)

Een onderzoek levert niks op denk, lage waarde paketten stuur je als standaard pakket, zonder enige compensatie als het kwijt is?

2 weken, wacht maar tot je naar Rusland stuurt. In de zomer zijn ze snel, zo'n 3-4 weken. Als je in december verstuurd moet je blij zijn als het er binnen 2.5 maand is.

Door Tweakers user Picaroon, zaterdag 23 maart 2013 16:32

Sja, de kwaliteit is er niet op vooruit gegaan sinds het bedrijf de naam PostNL voert. Zelf heb ik 4 jaar als ingehuurde pakketbezorger bij TNT gewerkt en dan heb je een flink aantal stops te verwerken. 160 op een dag is geen uitzondering; gelukkig wist ik 20 in een uur weg te werken waar bij elk adres aangebeld werd. Daarbij werd ik per uur betaald, dus had niet veel te maken met vergoeding per pakket.

Na mijn "carriere" bij TNT werd het PostNL en zijn de vaste pakketbezorgers uit mijn wijk verdwenen. De tegenwoordige bezorgers bellen niets eens aan of er hangt al een "2e bezorging" in je brievenbus....

Door Tweakers user Moopieboo88, zondag 24 maart 2013 12:33

Beter plannen? Pas een afspraak maken met de installateur als je het pakket daadwerkelijk binnen hebt.?

Door Tweakers user AJ, zondag 24 maart 2013 23:41

daarom heb ik dus een postbus

Door Tweakers user johncheese002, maandag 25 maart 2013 12:40

Twee foute bedrijven waarmee je zaken gedaan hebt (of nog steeds doet); Ziggo en PostWeZienWel. :')
Je kunt het treffen met de bezorger, die netjes aanbelt (of bij de buren- liever niet eigenlijk, maar het mag nu eenmaal vd wet) en even geduldig wacht, of direct binnen 5sec wegloopt.
Klachten indienen, helpt niet- tel tot tien en neem een diepe zucht.

Door Tweakers user Mad-Monkey, maandag 25 maart 2013 15:39

MAX3400 schreef op woensdag 20 maart 2013 @ 08:56:

Mes snijdt aan 2 kanten, wat mij betreft; mensen bestellen tot ze een ons wegen en verwachten (te vaak) dat het maar wordt bezorgd exact op de tijden dat ze thuis zijn. En als dat niet lukt, is PostNL ineens de geslagen hond ondanks dat PostNL met een te klein aantal mensen werkt om de groei in online-bestellingen/bezorgingen aan te kunnen.
raar verhaal dit,
"mensen bestellen veel online en laten dit bezorgen." -> hier volg ik je.
"en verwachten (te vaak) dat het maar wordt bezorgd exact op de tijden dat ze thuis zijn." -> hier ben ik je kwijt, PostNL geeft een aflever tijd aan MIJ ik niet aan hun, dus ja ik ga er dan vanuit dat ze kunnen leveren in het door HUN aangegeven tijdslot, ik pas me ten slotte ook aan hun aan.
"En als dat niet lukt, is PostNL ineens de geslagen hond" -> hier volg ik je weer helemaal, want inderdaad als je een belofte maakt en niet nakomt ben je inderdaad de (gebeten) hond.
"dat PostNL met een te klein aantal mensen werkt om de groei in online-bestellingen/bezorgingen aan te kunnen." -> eeeeeeh? even korte uitleg van commercie, ik betaal voor iets en verwacht daarvoor een dienst / product terug (bezorging) In dit verhaal komt me verdiepen in de leverancier van de dienst om op zoek te gaan naar mogelijk verzachtende omstandigheden oid? niet voor hoor. bovendien is deze factor door postnl zelf te beinvloeden dus nogmaals, hun probleem niet het mijne

Ontopic (ook nog even voor de grap)
ik heb gelukkig enkel nog meegemaakt dat ze het slot niet gehaald hebben, maar toen kwamen ze later die dag nog.
Ik zou ook zeker een klacht indienen al levert het niets op, het handelen van deze bezorger kan echt niet. Bovendien zijn ze verplicht aantallen klachten te rapporteren, klaagt er niemand dan zeggen ze doodleuk dat hun dienstverlening is verbeterd.

Door Tweakers user CH4OS, dinsdag 26 maart 2013 00:27

MAX3400 schreef op woensdag 20 maart 2013 @ 08:56:
De code "bewoner niet thuis" zorgt ervoor dat de inhuur-bezorgers gewoon hun commissie kunnen ontvangen voor het rijden en (later) bezorgen van het pakket. Als ze erg druk zijn, laten ze de laatste stapel met pakketten gewoon in de bus liggen, tekenen alles zelf af als zijnde niet thuis en proberen morgen weer een poging te doen om wel op tijd te zijn.
Dat is dus gewoon oplichting / heling. :)
Mes snijdt aan 2 kanten, wat mij betreft; mensen bestellen tot ze een ons wegen en verwachten (te vaak) dat het maar wordt bezorgd exact op de tijden dat ze thuis zijn. En als dat niet lukt, is PostNL ineens de geslagen hond ondanks dat PostNL met een te klein aantal mensen werkt om de groei in online-bestellingen/bezorgingen aan te kunnen.
Reinste onzin dit, of werk je zelf voor PostNL? De PostNL geeft zélf aan dat er op een datum tussen twee tijdstippen zal worden geleverd. Vervolgens slagen ze daar niet in. Is dat een probleem van de klant, of is dat, zoals je zelf nota bene eigenlijk zelf ook zegt, een probleem van slechte bezetting?
Ter info: dat Ziggo-pakket installeren en werkend krijgen is nog geen 15 minuten ervanuitgaande dat jouw aansluiting al netjes administratief geregeld is. Dus als het pakket bezorgd wordt, hoef je maar 1% van een volledige dag te besteden om alles in de muur te pluggen :)
Daar gaat het niet om. Het gaat er om dat poster een dag vrij neemt, want er komt post voor hem zodat hij daarna Ziggo kan installeren. Die is niet komen opdagen, waardoor de poster eigenlijk een verlofdag verspilt heeft.
johncheese002 schreef op maandag 25 maart 2013 @ 12:40:
Twee foute bedrijven waarmee je zaken gedaan hebt (of nog steeds doet); Ziggo en PostWeZienWel. :')
Lekker onderbouwd ook... :')

[Reactie gewijzigd op dinsdag 26 maart 2013 00:28]


Door Tweakers user johnneman, dinsdag 26 maart 2013 10:02

Nou sorry hoor, zo'n blog als ik deze vraagt om een domme reactie; niet zo zeuren man! ga wat nuttigs doen. een beetje vervelen en wachten op een busje? wie doet zoiets?

Een heel bedrijf haten omdat één iemand in een busje niet op tijd aankwam gaat best ver.

En 1 op de 150 pakketten die gestolen wordt vind ik best weinig. Als je moeite doet krijg je je geld echt wel terug hoor.

"Helaasch" ook. sigh.

Ik raad je aan de volgende keer een iets positievere blog te schrijven. Ik daag je uit. Al doe je het alleen maar voor jezelf.

Door Tweakers user -weenie-, dinsdag 26 maart 2013 10:15

Heb hetzelfde ook paar gehad, maar toen hadden ze uit gemak het pakketje bij een onderbuurman afgegeven, ook met de melding dat ik niet thuis zou zijn.

Een andere keer zag ik het busje nog net de straat uit rijden en was ik volgens hun ook niet thuis. Overigens was het ook nog binnen 1 week.

Even in de telefoon geklommen, klacht ingediend en sindsdien niet meer gebeurd :)
Heb de bewuste bezorger destijds ook nooit meer gezien :+

Door Tweakers user JPtjeeNL, dinsdag 26 maart 2013 13:38

MAX3400 schreef op woensdag 20 maart 2013 @ 08:56:
De code "bewoner niet thuis" zorgt ervoor dat de inhuur-bezorgers gewoon hun commissie kunnen ontvangen voor het rijden en (later) bezorgen van het pakket. Als ze erg druk zijn, laten ze de laatste stapel met pakketten gewoon in de bus liggen, tekenen alles zelf af als zijnde niet thuis en proberen morgen weer een poging te doen om wel op tijd te zijn.

Mes snijdt aan 2 kanten, wat mij betreft; mensen bestellen tot ze een ons wegen en verwachten (te vaak) dat het maar wordt bezorgd exact op de tijden dat ze thuis zijn. En als dat niet lukt, is PostNL ineens de geslagen hond ondanks dat PostNL met een te klein aantal mensen werkt om de groei in online-bestellingen/bezorgingen aan te kunnen.

Ter info: dat Ziggo-pakket installeren en werkend krijgen is nog geen 15 minuten ervanuitgaande dat jouw aansluiting al netjes administratief geregeld is. Dus als het pakket bezorgd wordt, hoef je maar 1% van een volledige dag te besteden om alles in de muur te pluggen :)
Als je eens kijkt wat die PostNL bezorgers betaald krijgen. Als ze het gemiddeld salaris omhoog gooien, zullen ze ook wat meer personeel krijgen die willen werken. :) Het mes snijd aan 2 kanten. Weinig salaris zorgt ervoor dat weinig mensen voor dat salaris willen werken.

Door Tweakers user fritsjof, dinsdag 26 maart 2013 17:45

"Pay peanuts->get monkies" zeggen de Amerikanen.

Ik heb ook wel eens gehad dat de afleverdatum 's avonds om 22 uur van vrijdag ('vandaag') naar maandag ging, zomaar.

Ander mooi verhaal over PostNL hier:
http://www.plezierindekeu...post-als-logge-monopolist

[Reactie gewijzigd op dinsdag 26 maart 2013 17:46]


Reageren is niet meer mogelijk